Leta i den här bloggen

onsdag 8 juli 2009

Självständig galenskap.

Hur firade du fourth of July? I lördags var det ju Independence Day.

Jag var på fest med USA-tema, även om jag ogärna ser det som någon som helst hyllning till landet. Jag vet inte riktigt vad de andra firade, eller om de firade, kanske hade de bara tagit vara på ett tillfälle att klä ut sig och dricka vattnig öl... Som Monty pythongänget sa:

American beer is like making love in a canoe.

Making love in a canoe?

It's Fucking close to water...

Nåja, jag vet, det håller inte. Det finns mer öl än Budweiser.


Hur som helst, festen hölls i en villa i Bromma. På uppfarten hade festfixarna ordnat upp en gräns av hönsnät med tillhörande skylt som deklarerade vilka som var välkomna och inte.




Vissa av festdeltagarna hade verkligen ansträngt sig. En tjej kom som frihetsgudinnan, alla plagg på kroppen var turkos-metallic-färgade. Abe Lincoln och Michael Jackson var där. Två tjejer hade något cyniskt klätt ut sig till "white trash". Jag själv och J hade fram och tillbaka diskuterat vad vi skulle gå som. Jag funderade på hur Kalla kriget skulle kunna porträtteras. Något fegt bestämde vi oss i alla fall för att gå som 70-tals basketspelare. Med hänsyn till både våra plånböcker och de andra festdeltagarna som annars kanske hade blivit stötta av våra något mer ondskefulla planer... Dessutom passar basketutstyrseln oss utmärkt, som de två basketnördar vi är. Så det blev hela kittet: Höga strumpor, converseskor, pannband, svettband.



Det var lite oklart hur den här festen skulle gå till, varför den hölls och vilka kända amerikanska fenomen och personer som skulle dyka upp. Men en sak var i alla fall klar. Oavsett hur väl festfixarna hade ordnat till det skulle det bli svårt att slå Nordkoreas firande. De verkar ju ha gjort till tradition att testa sina kärnvapen på stora amerikanska helgdagar. Den 25 maj firas Memorial day - krigsveteranernas dag i USA och samtidigt provsprängde, i år, Nordkorea sina kärnvapen. Och samtidigt som amerikanerna nu i lördags börjar fira sin självständighetsdag så avfyras långdistansrobotar från Nordkorea. Detta är heller inte första gången, de gjorde nämligen samma sak 2006.

Ja du, den där Kim Jong Il (också känd som mentally ill)vet hur man festar...

Inga kommentarer: